Crypto​teca

Jornada Literària

Dissabte 8 de juliol a les 11:30h a l'Espai Betúlia, Badalona.

En el marc de la jornada literària del Cryptshow, presentarem set novetats editorials amb la presència dels seus autors i/o editors. La trobada serà a l’Espai Betúlia de Badalona, i després ens traslladarem al Cor de Marina, a La Rambla, on tots plegats podrem fer un vermut i xerrar de manera distesa.

Estats alterats de la ment

Editorial Males Herbes

La ment humana és un lloc estrany, un paisatge confús on és molt fàcil perdre’s, i encara més quan, per algun motiu, el seu funcionament s’allunya de la «normalitat». Drogues, senectut, esquizofrènia, mons virtuals, percepcions extrasensorials, deliris, obsessions i síndromes diverses s’escampen per les pàgines dels deu relats que conformen Estats alterats de la ment. Un recull de contes que transita entre la bogeria i l’al·lucinació, per demostrar-nos la facilitat amb què podem esborrar la frontera entre allò que és real i allò que no ho és.

La Cripta: Canibalismo

autoedició

Presentació del quart número de la revista de còmics de terror La Cripta, dedicada en aquesta ocasió al canibalisme. Amb la presència d’alguns dels seus autors.

Jack Kirby, una odisea psicodélica de Roberto Bartual

Editorial Marmotilla

Com va ser possible que Jack Kirby s'anticipés a l'art psicodèlic, sense haver provat mai (que sapiguem) cap droga? Aquesta és la pregunta que dóna origen a aquest llibre, on es revela una visió única de l'obra d'un geni. Kirby, un artista atàvic amb els peus a terra i el cap més enllà dels núvols. Jack, el tipus dur de l'Lower East Side, que sense moure de la cadira davant el seu tauler de dibuix va ser capaç d'albirar els racons més amagats de l'univers i de la ment humana. Potser la seva obra ens ensenya que les dues coses són una sola.

Paradoja en Renfield Street de Lluís Rueda

Editorial Hermenaute

Glasgow, any 2000. El jove Andy Telfer desperta al seu apartament de Renfield Street enfrontat a dos enigmes gairebé irresolubles. Al seu costat dorm una jove gal·lesa que sembla venir del passat, almenys així ho testifiquen el seu vestit d'època i la seva documentació. L'altre enigma fa referència al vell manuscrit que sosté davant seu un misteriós agent literari anomenat Edgar Grainger: el text conté el primer capítol d'una novel·la, pel que sembla escrita pel mateix Telfer i protagonitzada per la jove que jeu al seu costat, Sarah Aveling.

Horror Dummies de diversos autors

Editorial Hermenaute

Els dummies, ninots que imiten humans gràcies al maneig i l'art del ventríloc, centren bona part dels sis relats d'aquest llibre d'horror grotesc. Contes que ens porten a varietés de pobles ignots, teatres ambulants i museus de l'horror, circs decadents, salons espiritistes en què objectes rituals tracten de captar l'essència humana i, fins i tot, societats tecnificades on la nina clàssica hiperrealista i la robòtica es fusionen per crear un esperpent encara més gran.

Rob Zombie, el renegado del diablo d’Iván Allué

autoedició

Aquest llibre repassa de manera exhaustiva la carrera del polifacètic artista nord-americà, des que emprengués el camí amb White Zombie, el 1985. Al mateix temps que biografia, és una anàlisi de tota la feina feta per Zombie, començant pels seus discos independents, passant pels seus àlbums en solitari, la seva faceta com a autor de còmic i els seus primers passos en el món de la publicitat, fins a arribar a la seva darrera pel·lícula, “31”.

El Buque Maldito

autoedició

I com és tradició, Diego López presentarà el darrer número de seu fanzine de cinema fantàstic i de terror, El Buque Maldito.


Dissabte 8 de juliol, a les 11:30h a l'Espai Betúlia